Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. i måndags tog Umekretsens styrelse beslut att ersätta konferensavgiften. @Michael Jonsson. skick gärna fakturan, konferensprogram / flyers, en kort redovisning (vad har du tagit hem från eventet, vilken nytta kommer föreningen har av kunskaperna du har ägnat dig åt genom konferensen?) och dina kontouppgifter till styrelsen.umea@naturskyddsforeningen.se
 3. min erfarenhet er att det kan vara bra att ha ett tydligt mål / tema eller något "dragplåster" för att mobilisera folk. om någon från kommunen kan berätta lite, så kan det vara bra, tycker jag. förresten så kommer Susanne Hoffman, Styrelsesuppleang komma till mötet den 23 maj. kom gärna med mer detaljer som ska spridas. ska vi skapa ett event på facebook? + inlägg på kretsens hemsida?
 4. min erfarenhet er att det kan vara bra att ha ett tydligt mål / tema eller något "dragplåster" för att mobilisera folk. förresten så kommer Susanne Hoffman, Styrelsesuppleang komma till mötet den 23 maj. Vi kan hjälpa till med marknadsföreningen. har precis skickat följande info till våran utskicksansvarig: "Medlemsträff i Vännäs 23 Maj kl. 18.30 på Vuxenskolan, ett förutsättningslöst möte för att sondera intresset och kompetensen hos medlemmarna"
 5. Ja @Michael Jonsson.... min erfarenhet är att folk inte går på sådana träffar, att det behövs mer som lockar. Vad tycker du @Marcus? Michael du skrev också att någon från kommunen skulle kunna komma och informera om natur/miljö. Känner vi till någon bra?
 6. Medlemsutskick ska ut snart, tar med detta. Men det når bara de som anmält e-postadress. Bra med marknadsföring i sociala medier också.
 7. Tillbaka från fjällen nu @Michael Jonsson, otroligt härligt. @Marcus är det någon från Umeå-kretsen som kan vara med? Vem tar på sig att marknadsför detta Marcus? Länsförbundet kan nog ta det då det ligger inom ramen för Verksamhetsplanen, men jag behöver veta för att förankra utgifter då det inte finns några summor budgeterade i förväg (men pengar finns). Vilka tider handlar det om Michael, har du bestämt nåt med Vuxenskolan (var det visst?)? Hoppsan, nu ser jag: kl. 18.30. Visst vore det bra med en gäst/tema?
 8. Länsförbundets styrelse fick tidigt information om seminariet, och jag lade ut information på hemsidan om det. Det var dumt av mig att inte hänvisa dig direkt till Umeåkretsen @Michael Jonsson istället för att tagga Marcus här i forumet. Det finns så många kommunikationssätt nu för tiden, ibland väljer man fel. Jag tror inte att länsförbundet normalt ersätter enskilda medlemmar för konferensdeltagande, utan då hänvisas till kretsen.
 9. Senaste veckan
 10. Är på fjälltur några dagar @Michael Jonsson, Gåsen och sylarna. Hör av mig igen måndag eller tisdag!
 11. jag tänkte, vi kan ju diskutera om umekretsen kan ersätta kostnader på efterhand, eller @Michael Jonsson?
 12. Utbildningen har redan varit. Tycker är otroligt synd att inte Länsförbundet tog det här på sitt bord. Artskyddsjuridik berör hela länet, inte enskilda kretsar. Det var en otroligt viktig utbildning i artskyddsjuridik där utbildningsledaren var från rikskansliet. Att det fanns en sån bra chans för länets medlemmar att utbilda sig i juridiken kring artskydd, själva grunden för Naturskyddsföreningen, är tillfällen vi inte får missa.
 13. Nu är det bokat den 23:e maj 18:30
 14. Tidigare
 15. är frågan om kostnadsersättning fortfarande aktuellt (se mitt svar ovan)? isåfall ska jag ta med frågan till styrelsemötet 22 April. @Michael Jonsson
 16. Jag tar med frågan om vem från styrelsen kan vara med på mötet till vårt styrelsemöte den 22 April. så 21 eller 23 maj. Vuxenskolan i Vännäs . Vilken tid?
 17. Ja, det finns några framgångsrika ekobönder i Vännäs. Jag kom dock på att maj kan vara en svår månad att få en bonde att gå från vårbruket, men vi kan ju kolla läget. Det finns tid att spåna fram "gästtalare". Det viktiga är att mejla och informera berörda medlemmar i god tid om ett möte den 23.e. det går att komplettera med information senare.
 18. Okej.... Men något måste man "bjuda på". Du hade idéer om att bjuda in typ ekobönder?
 19. Självklart så träffen marknadsföras. Men det känns onödigt att sätta en etikett på mötet. Låt folket komma, och se om det utkristalliseras något konkret intresse som skapar fortsatt engagemang. Lår det bara bli en - lär känna varandraträff - och ta tillvara på det intresse som finns kring de frågor som dyker upp..
 20. När det gäller att göra inlägg i gruppen, så har jag förtydligat genom att ändra namnet på menyn där man kan göra inlägg, den heter nu "Klicka här för att diskutera". I varje grupp så kan man lägga in en eller flera diskussionsforum, där man kan lägga in en eller flera "forumtrådar". Lite snurrigt, men man vänjer sig: https://www.forum-vasterbotten-naturskyddsforeningen.se/forum/86-klicka-här-för-att-diskutera/ Jag tror det vore bättre att diskutera där ifall vi vill ha mer än en tråd i ämnet, då kan det bli rörigt här i Vännäs-forumet om det även görs andra inlägg (trådar). Kan bli svårare att hålla reda på och rörigare för ´de som är intresserade av andra ämnet. Det är iaf det som är tanken med grupper och det skulle vara en bra skarp övning för oss att nyttja gruppen - om ni orkar! Jag skulle kunna göra gruppen öppen för alla. @emeliearkadhar har släppt in dig där nu. Missade att du hade sökt inträde
 21. Ja, jo, alltså risken är att inte så många kommer om man inte marknadsför grejen. Det är det som presentationen kring Staffanstorp-satsningen går ut på. Jag har också en del tid i min tjänst att lägga på det.... Du pratade t ex om att bjuda in bönder @Michael Jonsson, är det fortfarande aktuellt?
 22. Det behövs inte så mycket infallsvinklar. det är nog så viktigt att få medlemmarna att komma, och ett första möte kanske visar vad medlemmarna tycker är viktigt. Nån från kommunen som informerar om natur/miljö räcker nog gott och väl. Att informera via mejl, facebook osv god tid är det viktiga
 23. Den 23 maj skulle fungera för mig @Michael Jonsson, upptagen på kvällen den 21/5. Men om någon från Umeåkretsen kan vara med så är det iofs inte nödvändigt att jag är med. Vad säger umeåkretsen @Marcus, @emeliearkad? Vi behöver så fort som möjligt fundera på bra infallsvinklar för marknadsföringen av mötet!
 24. Äsch, den stängda gruppen har jag inte lyckats hitta hur man skriver inlägg, å jag skriver här. Vuxenskolan i Vännäs har ledigt i sina lokaler 21 och 23 maj. Deras lokal rymmer 15-20 personer. Om vi samarbetar med dem så sköter de anmälningar osv, och då ingår även att man uppger ett mobilnummer i samband med anmälan. På så sätt är man med i eventuella sms-utskick, om det behöver bytas till en större lokal osv. För den som inte vet var det håller till så ligger Vuxenskolan i samma hus som Swedbank i central Vännäs.
 25. ok, vi ska tippsa om satsningen i utskicket och på våran facebook och hemsida
 26. Ja tack @Marcus! Hela styrelsen får gärna gå med i den stängda gruppen för att följa. (Jag tror det äe bra att ha en grupp för den diskussionen, men kanske det är onödigt att gruppen är stängd?)
 27. bra! vill du att kretsen tippsar om satsningen genom våra kanaler (utskick, facebook, hemsida)?
 1. Ladda in mer innehåll
×
×
 • Skapa nytt...

Viktig information

För att använda forumet måste du godkänna våra Användarregler och Integritetspolicy