Gå till innehåll

Peter Lugnegård

Members
 • Innehållsräknare

  37
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  4

Peter Lugnegård senast vann den dag 6 juni

Peter Lugnegård hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

6 Neutral

Kontoinformation

 • Är du medlem i Naturskyddsföreningen?
  Ja
 • Kretstillhörighet
  Skellefteå
 • Är du förtroendevald?
  Ja
 • Om du är förtroendevald, ange ditt/dina uppdrag
  styelse Ske, kassör Ske , styrelse AClän
 • Intresseområden/nätverk
  Klimat, medlemsvård

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Skellefte-kretsen har lämnat in ett förslag till kommunen - att man ska ersätta vissa gräsmattor med ängar för att öka biologiska mångfalden (och på köpet få billigare skötsel/slagning /slåtter en gång per år.
 2. Från Skellefteå är vi fyra som delar en bil. Den är därmed full. Kristin, Peter, Lasse J och Johan g.
 3. Eriksson och Hardselius på Norra skogsägarna har skrivit i Norran, se bilaga Troligen står nåt i VK o Folkbladet med. Det är inte konstigt att de passar på att kritisera staten med tanke på stämningsansökningarna från Sorsele, men jag tycker de skåpar ut att inventera p g a "risken" att hitta biotoper där man kanske inte får ut ett virkesvärdet p g a klassningen. Då skulle vi inte få några inventeringar av biologiska värden, eller hur? Men jag kan inte skog, vem tar fatt i detta?
 4. För den som kommer plötsligt in i den här gruppen: Vi har en kurs i S kellefteå för att få koll på vad vi kan uträtta i Facebook/Instagram och vi har börjat föra en diskussion om hur vi når ut. Därför skrev Eiler ursprungsraderna. Den här texten tror jag vem som helst i världen kan se. När vi börjar komma in i mer interna tankar föreslår jag vi fortsätter i tråden Forum/Kretsar och länsförbundet/Förtroendevalda i hela länet/Slutet forum/FaceBook i marknadsföring . Den platsen är bara tillgänglig för förtroendevalda.
 5. Vi får gratis draghjälp av Arne Mullers nya bok - Elbilen och jakten på metallerna. Elbil tror jag blir bättre men givetvis inte bra. Vi behöver syna metallbehovet och syna kollektivtrafiken. Och vi behöver sluta flyga, särskilt på kul och där det finns bra alternativ. Vad händer i Umeå, som nog har bäst busstrafik i länet?
 6. Det är skandal att bankerna inte bryr sig om opinionen. Jag bytte bank för ett par år sen och det gjorde Skellefteåkretsen också. jag har varit inne på fairfinanceguide.se och skrivit en reaktion till min bank, Länsförsäkringar. Det finns ju knappar att klicka på för beteende i olika branscher. Vi är nog för flata mot bankerna. säg ifrån!!
 7. Det är väldigt vettiga tankar du tar upp om hur man kan tänka om att gå med i en studiecirkel eller ej. Det är däremot svårt som bara den att "koka ner" det till en eller ett par meningar, som Helena menar att man har på sig för att fånga intresset. - Det du tänkte att du kunde ha gjort, tycker jag är bra, skriva kommentarer och att du själv ska gå med. sen har vi ju dåligt med tid (som vanligt!). Vi tog beslut i Klimatgruppen 15.1 och ville ha in anmälningar före 4.2. inlägg för att göra rekryteringen bättre ska helst komma nån av de närmsta dagarna.
 8. En vacker tanke Marcus. Kan bli praktiskt lite knepigt. Vi har årsmöte i Skellefteå beslutat till 20.3 (en vardagkväll, vi brukar inte få mer än 15 pers till årsmöte). Har Ume spikat nåt datum? När tänker ni andra ha era? Sen tror jag mer på nån som pratar klimat just nu. Det har gett uppsving här. Visst skulle vi genom Natalie göra nån sorts föreläsarturne? Hit till Skeå kommer ARne Muller 13.3 och pratar elbilar o metaller.
 9. Så roligt. Då är vi 6 kretsar i länet - Vilhelmina, Åsele, Umeå, Lycksele , Skellefteå och troligen Vännäs. Hoppas det går att gå vidare med något i förlängningen också.
 10. Här händer saker snabbt men det syns inte öppet. Offentliga stolpar för snabb laddning (30 min till 4 tim) och nya laddare kommer fram samt nya bilar. Vad stöter DU på?
 11. elstolpar, bilar, aktivitet för lokal intro
 12. Hej Annlouise! Jag tycker inte det är nån principskillnad. Vi begär att det ska upprättas en CO2budget (årligen) och den är ju enklare att få till när antalet poster i kommunal verksamhet är färre. Hos oss blir det ett medborgarförslag. jag skickar i mail en info från Riks i frågan. Vi tänker inte säga hur kommunen ska göra det här. Det måste de nog ta hjälp för. deet blir en motsvarighet till ekonomisk redovisning fast i grövre mått. Har ni kontakt med klimatsverige.se? där finns en "mall", ett tillvägagångssätt inkl. ett sätt att komma på kartan över alla som ageerar i frågan i landet. Har skickat ett mail med lite info från Riks. Vi lämnar in vårt förslag till receptionen i kommunhuset, helt enkelt.
 13. vi i Skellefteå kommer att lämna ett medborgarförslag till kommunen om CO2-budget den 30.11. Jag lägger upp t3exten här när den är klar. Vi samarbetar med klimatsverige.se. Arbetet störs just nu av att (V) i Umeå tycks tro att en sån budget redan finns i Ske-å, enligt debattartikel i Norran idag.
 14. Det har utvecklats ett antal mer eller mindre rikstäckande initiativ i frågan, t ex Klimatklubben, KlimatSverige, Klimataktion, Klimatnätverket (Naturskyddsföreningen) och Nätverket med NF-folk bland de aktiva. Det är bara det sistnämnda som "hör till NF Riks". bilden är förvirrande men beror säkert på den allmänna frustrationen över att för lite händer på den nationella scenen. Vi kommer att diskutera läget i Klimat Skellefteå, kretsens arbetsgrupp för klimat. Jag tycker vi bör vara lite försiktiga med att som kollektiv ge oss in i flera initiativ helt enkelt för att det blir mycket surr och lite verkstad. Du har börjat jobba på olika ssätt med lokala frågor.
 15. Mitt förra inlägg var avsett att ligga under Klimat och energi.
×
×
 • Skapa nytt...

Viktig information

För att använda forumet måste du godkänna våra Användarregler och Integritetspolicy