Gå till innehåll

Michael Jonsson

Members
 • Innehållsräknare

  15
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

Michael Jonsson senast vann den dag 17 april

Michael Jonsson hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

4 Neutral

Kontoinformation

 • Är du medlem i Naturskyddsföreningen?
  Ja
 • Kretstillhörighet
  Umeå, Nordmaling, Vännäs
 • Är du förtroendevald?
  Nej
 • Intresseområden/nätverk
  Rovdjur, vatten, våtmark, skog
  Bloggar på naturstacken.com

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Utbildningen har redan varit. Tycker är otroligt synd att inte Länsförbundet tog det här på sitt bord. Artskyddsjuridik berör hela länet, inte enskilda kretsar. Det var en otroligt viktig utbildning i artskyddsjuridik där utbildningsledaren var från rikskansliet. Att det fanns en sån bra chans för länets medlemmar att utbilda sig i juridiken kring artskydd, själva grunden för Naturskyddsföreningen, är tillfällen vi inte får missa.
 2. Nu är det bokat den 23:e maj 18:30
 3. Ja, det finns några framgångsrika ekobönder i Vännäs. Jag kom dock på att maj kan vara en svår månad att få en bonde att gå från vårbruket, men vi kan ju kolla läget. Det finns tid att spåna fram "gästtalare". Det viktiga är att mejla och informera berörda medlemmar i god tid om ett möte den 23.e. det går att komplettera med information senare.
 4. Självklart så träffen marknadsföras. Men det känns onödigt att sätta en etikett på mötet. Låt folket komma, och se om det utkristalliseras något konkret intresse som skapar fortsatt engagemang. Lår det bara bli en - lär känna varandraträff - och ta tillvara på det intresse som finns kring de frågor som dyker upp..
 5. Det behövs inte så mycket infallsvinklar. det är nog så viktigt att få medlemmarna att komma, och ett första möte kanske visar vad medlemmarna tycker är viktigt. Nån från kommunen som informerar om natur/miljö räcker nog gott och väl. Att informera via mejl, facebook osv god tid är det viktiga
 6. Äsch, den stängda gruppen har jag inte lyckats hitta hur man skriver inlägg, å jag skriver här. Vuxenskolan i Vännäs har ledigt i sina lokaler 21 och 23 maj. Deras lokal rymmer 15-20 personer. Om vi samarbetar med dem så sköter de anmälningar osv, och då ingår även att man uppger ett mobilnummer i samband med anmälan. På så sätt är man med i eventuella sms-utskick, om det behöver bytas till en större lokal osv. För den som inte vet var det håller till så ligger Vuxenskolan i samma hus som Swedbank i central Vännäs.
 7. Jag tänkte att de kan finns frågor och idéer som dyker upp när man kommit hem från stämman.. - En eloge till Mats för en mycket väl genomförd stämma + en minst lika stor eloge för mycket bra ordning på stämmohandlingarna - En väldigt viktig sak som jag tycker den nya styrelsen ska besluta om, är att ge Mats fortsatt tillgång till hela forumet. Det är i mångt och mycket hans skapelse och den kunskap Mats har rent tekniskt är en resurs som måste behållas. Jag tror fler med mig litar hans integritet kring vad som skrivs i låsta forum. - Energiöverenskommelsen som nämndes om hastigast under lax-föredraget är det största sveket mot svensk natur i modern tid. Jag samtalade som hastigast med Emelie innan jag åkte och jag tycker att föreningen ska fixa en föreläsning kring detta. Sveriges främsta expert i ämnet är Christer Borg - Generalsekreterare i Älvräddarna, tillika bollplank åt Naturskyddsföreningen - och jag har tillfrågat honom om en föreläsning, och han ställer självklart upp. - vad har du för tankar efter stämman?
 8. Nu tror jag att jag ska en notis via e-post också. Jag är fortsatt intresserad av att hålla en träff i Vännäs under våren. :)
 9. Hej Urpo. Visst har forum av det här slaget sina brister, men en stor fördel är att det till stora delar är öppet för alla och envar. Det kan genom ett bra PR-arbete locka in miljöengagerade som inte är med i NF. Om jag förstått det hela rätt så är öppenheten en stor orsak till dess tillkomst. Så det är ok att sprida forumet på sociala medier
 10. Oj, hade glömt bort den här tråden lite. Trodde inte var något svar då jag inte fått några notiser om svar. Visst ska det gå att få svarsnotiser? Men visst är jag fortfarande intresserad av att anordna en informell träff för Vännäs-medlemmarna. Obs: såg nu rutan för notiser under rutan, så nu ska det komma notiser
 11. Hej. Jag blev inspirerad att utforska vem/vilka som är medlemmar i kretsen och bor i Vännäs. Jag är född och uppvuxen i Vännäs och har en känsla av att det skulle behövas en liten push för föreningen där. Om föreningen tycker det är av intresse så kan jag åta mig att rodda en träff i Vännäs någon efter nyår. Ett helt förutsättningslöst möte, utan förpliktelser om engagemang eller styrelseuppdrag. Helt enkelt bara sondera intresset och kompetensen hos medlemmarna. Om jag samordnar med tex Vuxenskolan och låter de sköta anmälningar, lokalbokning, fika osv så blir det väl ett engagemang som gynnar föreningen? Eventuellt kanske någon på kommunen kan komma och tala om kommunens miljö/naturplaner framöver? I så fall kan kanske Natalie sortera fram e-postadresser till alla i Vännäs (och kanske Bjurholm) och informera om en kommande träff? Michael Jonsson
 12. Det låter bra. Mitt inlägg var mest av träningskaraktär, som vi uppmuntrades att göra på träffen
 13. Att styrelsen i Länsförbundet åker och besöker kretsarna i länet för att ge inspiration och motivation samt att få feedback på frågor och funderingar från medlemmar som sitter på kammaren med sina förslag.
×
×
 • Skapa nytt...

Viktig information

För att använda forumet måste du godkänna våra Användarregler och Integritetspolicy