Gå till innehåll

Owen Laws

Medlem
 • Innehållsräknare

  169
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

Allt som lagts upp av Owen Laws

 1. Jag kommer nog att köra bil till kretskonferensen @JossaHej, för att kunna åka hem lite senare ifall de som är med på Mailchimp-informationen vill och det funkar i övrigt.
 2. I skrivande stund finns denna information på hemsidan https://vindelalvenjuhtatdahka.se/invigningsevenemang/ , jag citerar: Den 17 augusti planerar vi för invigning av Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka i samband med Nationalälvens dag. Välkommen till en storslagen och festlig invigningsdag! Tid: 17 augusti Plats: Vindelforsarnas naturreservat, kvarnområdet, Vindeln Program i Vindeln Preliminärt program. Programmet uppdateras eftersom 09.00 Öppning Kvarnområdet i Vindeln, med utställning om hållbar verksamhet i Vindelälven-Juhtatdahka biosfärområde 11.00 Officiell invigning med sång och tal från utomhusscen Bland talarna: Magdalena Andersson (Landshövding i Västerbottens län), Björn Risinger (Generaldirektör Naturvårdsverket) Johanna MacTaggart (koordination svenska biosfärprogrammet) 12.30 Lunch som kan köpas av lokala matentreprenörer och fortsatt möjlighet att ta del av utställning om hållbar verksamhet i Vindelälven-Juhtatdahka biosfärområde 16.00 Slut för dagen Läs mer i undermenyerna om fler evenemang i andra kommuner den 17 augusti. Slutgiltigt besked 19 juni Den 19 juni beslutar Unesco om Vindelälven-Juhtatdahka blir biosfärsområde. Vi har redan fått positiva förhandsbesked från Unescos beredningskommitté. Cykelbudkavle En cykelbudkavle som avslutas på invigningsområdet kommer att arrangeras av VIKOM. Mer information kommer längre fram. Anmäl om du vill vara med under dagen Vill du visa upp dig och din verksamhet eller förening på plats den 17 augusti? Det får gärna rymmas inom något av våra fokusområden och/eller de Globala målen, men det är inte nödvändigt. Kontakt Koordinator Anders Esselin biosfar@vindelalven.se 070-273 09 45
 3. Okej, tack. Du kanske sett i mejlflödet att affischen är klar, Patricia skulle sätta upp på byn på en gång idag. Jag håller på med evenemang på Facebook. Bifogar affischen som jpg resp pdf. 2460 Inbjudan Naturskyddsföreningen_2019-05-16_132533.pdf
 4. Ingen fara @Michael Jonsson, jag har också haft det körigt. Men bra om du kan berätta för mig vad du och Malin kommit överens om att hon ska säga/göra på mötet!
 5. @Marcus det är på gång med affisch och evenemang, jag mejlar över mejlväxlingen jag har med Patricia på Vuxenskolan. @Michael Jonsson, har ställt frågor till dig i mejl precis.
 6. Hej @Michael Jonsson ursäkta tystnaden, jag har haft mycket att göra i företaget. Ville bara säga att jag fått kontakt med Patricia på Vuxenskolan Vännäs och det är på gång med affisch och evenemang på länsförbundets Facebook (eftersom Umeåkretsens facebooksida har blivit avstängd av Facebook, oklart varför). Patricia har fått texten som du skrev högre upp i denna tråd, samt Umeåkretsens loggor. Vuxenskolan betalar för reklam och affisch, ev för brevutskick, jag får kolla hur många adresser det handlar om. Patricia nås på: patricia.sydlen@sv.se 0935-132 40 Direktnr 072-5954935
 7. @Michael Jonsson länsförbundet har styrelsemöte idag från kl. 10. Hur är läget med planeringen? Har du pratat med Vuxenskolan om att fixa evenemang på Facebook? Notera Emelies svar här ovan om info om Naturfalken, och den nya loggan som ska användas för kretsen Umeå med omnejd.
 8. @Michael Jonsson skulle du prata med Vuxenskolan om evenemang?
 9. Tänkte egentligen just på Naturfalken @Marcus
 10. Finns det nåt på Facebook eller Internet om detta @Eman, att kunna dela på läsförbundets facebooksidan?
 11. Klockrent @Peter Lugnegårdoch @Kristin Allebrink! Ser att ni skrivit något på facebooksidan, men delningen blev inte så bra och bilden syns inte. Dela gärna igen. Det bästa skulle vara att skriva några rader på hemsidan och använd den bilden som "utvald", och därefter dela från hemsidan till Facebook.
 12. Kom på en sak @Michael Jonsson, ett klockrent sak att göra på möte skulle vara att informera om och diskutera Naturfalken. @Marcus har kretsen informationsmaterial (även om annat) som räcker till träffen i Vännäs eller borde ev saker beställas? https://www.naturskyddsforeningen.se/naturfalken
 13. Vad spännande Emma, bra erbjudande!
 14. Javisst. Viktigt att hon låter NF-Umeå också bli medarrangör, att vi får reda på drt på en gång.
 15. Kanske Vuxenskolan i Vännäs har något @Michael Jonsson?
 16. Riks är väldigt kinkig när det gäller loggan, så det måste göras på "rätt" sätt i så fall. Jag funderar vidare. Vad finns det för fina naturområden i Vännäs som skulle passa? Vet jag namn kan jag fråga folk jag känner specifikt.
 17. @Michael Jonsson har du något bra foto på Vännäs som skulle passa i ett evenemang på Facebook?
 18. Ok @Marcus Jag återkommer med ett förslag till evenemang på Umeåkretsens hemsida @Michael Jonsson. Har du eller Marcus något bra foto som berör Vännäs som skulle kunna användas i evenemanget?
 19. Ingen fara, det är inte så viktigt. Säger samma sak. Bara info. Bra med Malin. @Michael Jonsson kan du skriva utkast till text för Facebookevenemang och lägga in här? Det borde stå en sluttid också, och adress för de som inte vet var Vuxenskolan ligger (som jag). @Marcus evenemanget borde ligga på Umeåkretsens facebooksida förstås. Och ni har Instagram också, vilket innebär att sponsrade inlägg visas också på Instagram med länk till instagramkontot. Jag är redaktör på Umeåsidan så jag kan sponsra en delning, men för att betala själv måste jag koppla till mitt Business Manager-konto. Då går det ut en avisering till sidan som förmodligen måste godkännas av en administratör (dig eller Kalle). 1. Ska jag göra det? 2. Vad bör den geografiska spridningen vara på sponsringen? Umeå kommun med samtliga angränsande kommuner? Umeå kommun + Nordmaling + Vännäs + Bjurholm + Vindeln? Nåt annat? (Jag har hört/förstått att man ska vänta lite innan man börjar sponsra, så inlägget hinner få lite organisk spridning. Osäkert exakt varför, men har hört det.)
 20. Klockrent, jättebra text @Michael Jonsson. (min tjänst heter verksamhetsutvecklare, kan du gärna skriva i fortsättningen) @Marcus jag pratade med @emeliearkad och hon tycker att länsförbundet kan bekosta sponsring. Styrelsemöte antingen nu på måndag eller 5/5, men beslut kan tas innan. Jag kan fixa betala och skicka räkning. En fråga är om vi ska skicka brevledes till de medlemmar som inte har epost? Vad tycker ni? Har ni koll på vilka medlemmar som tillhör Vännäs? Postnummerområden går ofta över kommungränser. Jag kan ta fram en lista ur Rutger och göra en första gallring, och stämma av med er, men då måste det ske antingen väldigt ospecifikt (bara postnummer, inga personuppgifter) eller här i forumet i ett stängt forum, eller telefonledes.
 21. Noterat. Länka här om det är något som går att dela eller lajka. Du kan lägga till mejladressen till kansliet (eller mig), se tidigare inlägg.
 22. Ursäkta sent svar @Michael Jonsson, bra jobbat. bäst är att använda mejlet till kansliet, som jag använder som "mitt" under min anställning: kansli.vasterbotten@naturskyddsforeningen.se Det mejlet finns också på hemsidan. Vill du hellre använda en personlig mejladress kan du använda owen.laws@naturskyddsforeningen.se Bägge adresserna kollar jag samtidigt, kontinuerligt. I facebookinlägg kan du tagga mig @owenlaws1 (eller skicka via messenger till mig), om det inte går att tagga länsförbundet @naturskyddsforeningenivasterbotten Länsförbundet har inte något konto på Instagram.
 23. Ja @Michael Jonsson.... min erfarenhet är att folk inte går på sådana träffar, att det behövs mer som lockar. Vad tycker du @Marcus? Michael du skrev också att någon från kommunen skulle kunna komma och informera om natur/miljö. Känner vi till någon bra?
×
×
 • Skapa nytt...

Viktig information

För att använda forumet måste du godkänna våra Användarregler och Integritetspolicy